با سفر به هزاران سال قبل و بررسی کردن نخستین آثار نگارشی به جا مانده از بشر پی میبریم از همان زمان همواره بر اهمیت سپاس گزاری تاُکید شده است. به علاوه چنین حقیقتی در طی قرن ها از قاره ای به قاره دیگر و از فرهنگ و تمدنی به فرهنگ و تمدنی دیگر راه یافته و نسل به نسل انتقال داده شده است. مذاهب اصلی و مهم همچون اسلام، مسیحیت و یهودیت نیز سپاس گزاری را همواره در کانون تمرکز و توجه شان قرار داده اند.
حضرت محمد(ص) فرمود: سپاس گزاری از خداوند به دلیل بهره مند بودن از نعمت هایی فراوان در زندگی در حقیقت بهترین تضمین است برای این که بهره مند بودن از این نعمت های بیکران در آینده نیز در زندگی شما ادامه خواهد یافت.
حضرت عیسی مسیح(ع) قبل از انجام دادن هر گونه معجزه از خداوند سپاس گزاری میکرد.
حضرت داوود(ع) از سپاس گزاری کردن برای کل دنیا و به دلیل همه ی نعمت های موجود میان آسمان و زمین سخن میگفت.
سپاس گزاری در واقع شالوده ی بسیاری از سنت های دینی را تشکیل میدهد.
وقتی صبح ها از خواب بر میخیزید به دلیل روشنایی روز از خداوند سپاس گزاری کنید به دلیل بهره مند بودن از نعمت زندگی و همه یتوانایی های بی نظیر تان از خداوند سپاس گزاری کنید. به دلیل غذایی که برای خوردن دارید یا شادی ناشی از زنده بودنتان از خداوند سپاس گزاری کنید. اگر برای سپاس گزاری کردن دلیلی نمییابید ایراد و اشکال کار بی تردید در وجود خودتان نهفته است. تیکامسی(1768-1813) رهبر ملی قبیله ی شونی در آمریکا
در طول تاریخ، انسان های نامدار بسیاری روی این کره ی خاکی زیسته اند که همواره سپاس گزار بوده اند و دستاوردهای آنان سبب شده است در گروه انسان های پیشرو قرار داشته باشند. گاندی، مادر ترزا، مارتین لوترکینگ پسر، لوناردو داوینچی، افلاطون، شکسپیر، ایزوپ، لیک، امرسون، دیکنز، پروست، دکارت، لینکلن، یونگ، نیوتن، انیشتین، و بسیاری دیگر از آنان را میتوان نام برد.
اکتشافات علمی آلبرت انیستین سبب شد نگرش ما درباره کائنات تغییر کند. وقتی از او درباره ی دستاورد های شگفت آورش میپرسیدند، او فقط از خداوند سپاس گزاری میکرد و به تشکر کردن از انسان های دیگر میپرداخت. یکی از انسان های بااستعداد و موفق جهان روزی یک در صد با خداوند را سپاس میگفت و از انسان های پیرامونش نیز تشکر میکرد که کاری را برای او انجام داده بودند.
آیا باز هم تعجب آور است که بسیاری از راز های زندگی برای آلبرت انیشتین آشکار شدند؟ آیا باز هم تعجب آور است که آلبرت انیشتین بعضی از کشف های مهم علمی را در طول تاریخ انجام داد؟ او در همه ی روز های زندگی اش سپاس گزار بود و در پاسخ نیز گونه های مختلف فراوانی را دریافت کرد.
وقتی از آیزاک نیوتن پرسیده شد که او چگونه توانست در زمینه ی اکتشافات علمی به موفقیت برسد.او گفت با کمک انسان های بزرگ به این مرحله رسیده است. نیوتن به منزله ی یکی از انسان های نامدار در عرصه ی علمی و در جوامع بشری شناخته میشود و در عین حال قدر شناس مردان و زنانی است که قبل از او زیسته اند.
دانشمندان، فیلسوفان، مخترعان، مکتشفان و به ویژه پیامبران الهی همواره سپاس گزار بوده اند و از پیامد های آن هم بهره مند شده اند. آنان از تاُثیر واقعی سپاس گزاری آگاه بوده اند. با این حال امروزه تاُثیر واقعی سپاس گزاری برای بسیاری از انسان ها ناشناخته است زیرا انسان ها برای احساس کردن معجزه ی سپاس گزاری در زندگی شان باید همواره سپاس گزار باشند.
برگرفته از کتاب معجزه سپاس گزاری (راند برن) ترجمه سیما فرجی
ریسمان طلایی سپاس گزاری / راز جاذبه (بخش دوم)