چگونه یک برند مطرح در کل ایران شویم؟؟ این سئوالیت که در سر همه تولید کنندگان و شرکت های نو پا میگذرد. اما به راستی این امر قابل اجراست؟؟؟ در دنیایی که شرکت ها و کارخانه های عظیم با سرمایه های نجومی و سرمایه گذاری های کلان و شرکت هایی با وسعت هزاران نفر که همه در حال تلاش برای بزرگتر نمودن بیزینس خود هستند، این هدف برای نوپایان میسر است؟؟؟
درست است همه این تفکرات وجود دارند و در دنیای امروز تبدیل شدن به یک برند بسیار مشکل است اما غیر ممکن نیست.
اگر نگاهی به تاریخچه تک تک این برندها بیندازیم میبینیم که همه این ها از صفر شروع کرده اند و آنقدر در کار خود مصمم بوده و تلاش کرده اند تا به جایی رسیده اند که امروزه ما آنها را میبینیم اما از تلاشهای آنان بی خبریم و در ذهن خود گاهی حسرت میخوریم که چرا ما به جای آنها نیستیم؟!
اما رسیدن به این امر به از نظر بیگ مگزین ممکن است گرچه بحث در این مورد مستلزم زمان و بررسی فراوان از همه لحاظ ها است، اما با این حال ما در این مقاله سعی میکنیم تا جایی که امکان دارد این موضوع را باز کنیم تا شاید برای شما خواننده عزیز موثر واقع شود.
اولین قدم برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب داشتن آرزو است. بر خلاف تصور سنتی در کشور که آرزو کردن را غیر واقعی و غیر قابل دسترس میداند، داشتن آرزو در هر زمینه و هر رشته ای گام اول برای رسیدن به هدف است. چرا که بدون داشتن یه تصویر از آینده رسیدن به آن هدف غیر ممکن است. اما به دلیل تبلیغات منفی از این موضوع تصور آینده برای بسیاری از ما ممکن نیست. اما بیگ مگزین برای شما عزیزان راه هایی دارد تا شما بتوانید از آرزوهایی که به صورت لحظه ایی از نظرتان میگذرد آینده ای روشن بسازید.
گام اول : این را در نظر داشته باشید که ذهن انسان در لحظه به چیز های زیادی فکر میکند و نمیگذارد که شما بر روی یک موضوع خاص تمرکز کنید. برای همین هر تفکری که از ذهن شما میگذرد را یادداشت کنید. تفاوتی ندارد که این تفکرات چه هستند ،فایده ای دارند یا نه. مهم این است که از همه آنها یادداشت بردارید تا در زمان مناسب در مورد آنها تصمیم بگیرید. این مورد را به صورت تمرین چند روزی انجام دهید تا در نوشتن تفکرات خود مهارت پیدا کنید.
گام دوم : بعد از مهارت در گام اول، باید تمرین کنید که همه کار های روز مره خود را یادداشت کنید. این راه به شما کمک میکند تا تفکرات و تصمیمات خود را مدیریت کنید و از شر تفکرات بی فایده و بی ارزش خلاص شوید. توجه داشته باشید که همه کار های روز مره ای که قرار است انجام دهید را یادداشت کنید. ( مثال : رفتن به حمام، شستن جوراب، گرفتن نان و ... ) درست است که از نگاه اول این کار بسیار بچه گانه به نظر میرسد ولی این گام برای کسانی که نمیتوانند ذهن خود را مدیریت کنند واجب است.
گام سوم : تلاش برای انجام همان کارهایی که یادداشت کرده اید. اصلا مهم نیست که کدام کار را اول انجام دهید. هر کدامی که برایتان راحتتر یا در آن لحظه امکان انجام آن برایتان میسر است. در ابتدا ممکن است کارهایی که یادداشت کرده اید در یک روز انجام نشوند، اصلا مهم نیست. فقط مهم است که آنها را بدانید. بعد از انجام هر کار روی آنها خط بکشید یا آنها را مارک کنید که بدانید آن کار انجام شده است این کار به ذهن شما کمک میکند که کار های انجام شده را از ذهن خود پاک کنید و مغز خود را رفرش کنید. در ضمن این کار اعتماد به نفس شما را بالا میبرد چرا که در پایان روز متوجه میشوید که چه کارهایی انجام داده اید و دیگر در ذهنتان آن روز بی فایده نبوده است. (از لحاظ روانشناسی کسانی که کار مهمی در روز انجام نمیدهند در پایان روز احساس خستگی بیشتری میکنند. چرا که کار های روز مره بعد از مدتی در ذهن آن فرد کار حساب نمیشوند و انسان فکر میکند که در آن روز کار مهمی انجام نداده است، در صورتی که همهِ کار های روزانه از انسان انرژی و زمان میگیرد. پس خیال نکنید که آنها کار مهمی به حساب نمیآید)
گام چهارم : علایق خود در هر زمینه و رشته ای که هست مشخص کرده یادداشت کنید (کاری به این که در آن سررشته دارید یا نه نداشته باشید.به طور کلی هر نظری از ذهنتان میگذرد روی کاغذ بیاورید) و بعد به تحقیق و اطلاع در آن مورد بپردازید. بازار کار آن رشته در زمان حال چگونه است و در آینده به چه سویی سوق دارد. بعد از اطلاعات تقربی میتوانیم بفهمیم که زمینه ای که انتخاب کرده ایم واقعا دوست داریم یا انتخابمان سطحی بوده است. زیرا که اکثر انتخاب های ما از روی ظاهر است و وقتی که در آن مورد تحقیق میکنیم متوجه میشویم که ظاهر و باتن آن با هم تفاوت بسیار دارد و ما از آن غافل بوده ایم. پس از تحقیق در مواردی که یادداشت کرده بودیم متوجه میشویم که علایق ما در چه زمینه ایست، به کار های عملی، به کارهای پشت میز نشینی، به کار های هنری و یا کار های علمی و پژوهشی و یا ... علاقه داریم. آن گاه میتوانیم زمینه درست را برای فعالیت خود انتخاب کنیم.
در راستای انتخاب بهتر به خودشناسی نیز اهمیت دهید و گاهی کتاب ها و مقالاتی در این باب را مطالعه کنید با خود شناسی به اهدافی نظیر موارد زیر خواهیم رسید ایجاد دوستی و الفت بین تمام انسان ها( پیر و جوان، زن و مرد و از هر قوم و نژاد )
ایجاد آگاهی بیشتر و بینش بهتر به مسائل
تغییر در نگرش ها
تغییر در ارزش ها
ایجاد حسّ شایستگی
ایجاد انگیزه بیشتر برای کار و فعالیت
ایجاد انگیزه بیشتر برای آموزش مهارت های زندگی
و در نهایت کنترل افکار
گام پنجم : حال زمان آن است که در زمینه ای که مطمئن شده ایم علاقهِ لازم را داریم، اطلاعات دقیق و به روز به دست بیاوریم. (هر چه در آن زمینه آگاه تر باشیم، موفقتر خواهیم بود)
ریشه های اقتصادی، نگاه هویتی جامعه، دیدگاه مصرف کننده، تعملات و جایگاه اجتماعی، نیاز جامعه و عواملی نظیر این که میبایستی مو شکافانه در مورد آنها تحقیق و تفحص کرد.
گام ششم : تنها بعد گذشت این پنج گام مجاز به شروع کار میباشیم. حال با دانستن زیر ساخت های یک کسب و کار میتوانیم کار خود را به سمت اجرا ببریم. در مورد اجرا باید بدانیم که باید از متخصص کمک بگیریم یا خود متخصص آن کار باشیم و کار خود را با توجه به اصول پایه شروع کنیم.
گام هفتم : شناخت رقیبان در زمینه کاری خود است. برای شناخت رقیبان به دنبال کسانی باشید که در این کار برای خود اسم و رسمی رقم زده اند و یک لیست از همه آنان بردارید ،سپس ببینید که چطور در کارهایشان موفق بوده اند ( به یاد داشته باشید که هیچگاه از آنان الگو برداری نکنید بلکه تنها فعالیت های آنان را زیر نظر بگیرید. سود این کار برای شما ایده هایی است که گهگاه به ذهن شما خطور میکند.
گام هشتم : سعی کنید برای کسب و کار خود همکارانی که مانند شما علاقمند به این کسب و کار هستند پیدا کنید و از آنها برای رشد کسب و کار خود کمک بگیرید. این کمک گرفتن گاه فکری و گاه عملی است. به طور کلی باید کار کردن گروهی را یاد بگیرید و همیشه در توسعه آن کوشا باشید.
هیچ شرکتی از ابتدا سر شناس و شناخته شده نبوده است
گام نهم : همیشه به فکر تبلیغات خود باشید. از نگاه بیگ مگزین اگر از ابتدا همیشه نیم درآمد را برای تبلیغات هزینه کنیم ،همیشه رو به جلو پیش خواهیم رفت. تبلیغات یکی از مهمترین رکن های تبدیل شدن به یک برند معتبر است.
گام دهم : در کار خود خلاق باشید و از نظرات دیگران استقبال کنید. نه این که نظر دیگران را مو به مو اجرا کنید بلکه اجازه دهید هر کسی نظر خود را نسبت به کسب و کار شما بیان کند. گاهی نظراتی که بیان میشود راهیست که شما و همکارانتان هیچ گاه به آن فکر نکرده بودید. در جذب افراد شاد و پر انرژی در گروه خود استقبال کنید ،چرا که آنان افرادی خلاق هستند.
گام یازدهم : درآمد خود را برای مواردی به غیر از کسب و کار خود خرج نکنید. این نکته را به خاطر بسپارید که تبدیل شدن به یک برند کاری نیست که پایان داشته باشد و همیشه باید به فکر پیشرفت و گسترش آن باشید.
روزی که از توسعه کار خود دست بکشید آن روز پایان کار شماست...
گام دوازدهم : برای نام خود یک لوگوی انحصاری بسازید و در همه جا از آن استفاده کنید. برای ساخت لوگو از متخصصان کمک بگیرید. لوگوی شما باید ساده، منحصر به فرد و جذاب باشد. تا در ذهنها باقی بماند. ( برای طراحی لوگوی خود بر روی لوگوی آبی رنگ کلیک کنید)
گام سیزدهم : در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید. شبکه های اجتماعی بسیار مفید هستند. میتوانید با کاربران و مشتریان خود در رابطه باشید و مستقیم با آنها صحبت و از آنان نظر بخواهید. شبکه های مجازی یک راه تبلیغ بدون هدر دادن سرمایه است پس از این فرست خوب استفاده کنید.
گام چهاردهم : برای کاربران و مشتریان خود هدیه یا اشانتیون بگذارید. هدیه ها مشتریان را به سمت شما میکشانند.
گام پانزدهم : از ابتدا تا همیشه کیفیت کار خود را حفظ کنید. هیچ شرایط یا بحرانی نباید به شما اجازه دهد تا از کیفیت کار خود بکاهید. کیفیت خود بهترین تبلیغ است. تا زمانی که کیفیت را حفظ میکنید مشتریان خود برای شما مشتری جذب میکنند.
* همیشه به فکر پیشرفت کار خود باشید. مثلا برای پیشرفت به فکر شعبه زدن بیفتید و شعب خود را گسترش دهید.
این موارد نظرات ما در بیگ مگزین بود که امیدواریم مورد نظر شما واقع شده باشد/توجه داشته باشید که هیچ چیز بدون تلاش و پشت کار میسر نخواهد شد.
نویسنده : مهندس علی احمدی
برندهای مطرح ایران